Zoeken

Waar komen onze grondstoffen vandaan?

Voor het samenstellen van onze producten gebruiken wij wel 55 verschillende grondstoffen. Maar hoe garanderen wij de kwaliteit van al deze grondstoffen? We vertellen er je graag meer over.

Vaste leveranciers

Onze grondstoffen zijn allemaal geproduceerd voor humane consumptie. De meeste grondstoffen komen rechtstreeks van slachterijen naar ons. Voor al onze grondstoffen werken we met vaste leveranciers. Hierdoor kunnen we afspraken maken over de kwaliteit van onze grondstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gehalte standaard gehalte aan vet dat een grondstof moet bevatten. Of bijvoorbeeld aan de garantie dat de schildklier niet aanwezig is bij een eendennek.

Ingangscontrole

Wanneer wij de grondstoffen binnenkrijgen worden ze gecontroleerd. Als de grondstoffen niet voldoen aan onze eisen worden ze uiteraard ook niet gebruikt. Wij gaan dan in gesprek met onze leveranciers om dit te voorkomen. Ook controleren wij de grondstoffen door ze steekproefsgewijs te laten analyseren in een extern laboratorium.

Wat doen we zelf?

Nadat de grondstoffen bij ons binnengekomen zijn zijn we natuurlijk zelf verantwoordelijk om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. We zorgen daarom voor een gecontroleerd proces, waarbij grondstoffen zo snel mogelijk verwerkt worden. Gedurende dit hele proces wordt de temperatuur gecontroleerd om de groei van bacteriën zo laag mogelijk te houden.